Chat with us, powered by LiveChat
De Doelen Rotterdam

“Kom naar het MaaS Congres 2019 en ervaar nog meer diepgang en praktijkvoorbeelden ten opzichte van de succesvolle voorgaande editie

Jan Pieter Rottier
Programmamaker MaaS Congres 2019

Verschillende keynotesprekers geven de aftrap van het MaaS Congres 2019. Daarna kunnen deelnemers naar vier verschillende parallelsessies. Tal van sprekers delen hier inzichten, onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden. Een rondetafeldiscussie maakt ook deel uit van het programma. In de breaks hebben deelnemers de mogelijkheid om te netwerken en stands van exposanten te bezoeken.

Vraag congresbrochure aan Registreren

Programma overzicht

Parallelsessies Samenwerken ochtend

Parallelsessies De Reiziger ochtend

Parallelsessies Bereikbaarheid ochtend

Parallelsessies Vervoersvormen ochtend

Parallelsessies Samenwerken middag

Parallelsessies De Reiziger middag

Parallelsessies Bereikbaarheid middag

Parallelsessies Vervoersvormen middag

Plenair Debat

Netwerkborrel

Vraag congresbrochure aan Registreren

Programma

09:30 – 11:00 Dagopening, keynotes
11:00 – 11:30 Koffiebreak/netwerkmoment
11:30 – 13:00 4 parallelsessies
13:00 – 14:00 Lunch/netwerkmoment
14:00 – 15:30 4 parallelsessies
15:30 – 16:00 Koffiebreak/netwerkmoment
16:00 – 16:45 Plenair debat, dagafsluiting
16:45 – 17:30 Borrel

Parallelsessies

Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende parallelsessies. De sessies in de ochtend bestaan elk uit drie workshops, die in de middag bestaan elk uit twee workshops. Laagdrempelig, ruimte voor discussie en een balans tussen praktijk en theorie zijn kernwoorden.

1. Samenwerken
MaaS is alleen mogelijk als marktpartijen en overheden uit binnen- en buitenland samenwerken. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Wie neemt de leiding? Hoe beweeg je partijen met allen een eigen belang naar elkaar? Wat betekent het als de samenwerking over landsgrenzen moet verlopen? Data delen is ook een issue. En hoe pakt het buitenland MaaS aan?

2. De reiziger
De reiziger is diegene die MaaS uiteindelijk moet gaan gebruiken. Maar wie is de reiziger, wat wil hij/zij en wat is de stimulans om MaaS te omarmen? Een werkgevers- en werknemersaanpak? Een slimme app? Een beloningssysteem?

3. Bereikbaarheid
Een van de belangrijkste doelen van MaaS is de bereikbaarheid van steden en het platteland verbeteren. Maar wat moet er gebeuren om dat voor elkaar te krijgen? Welke partijen moeten samenwerken en wie trekt de kar? En wat betekent dit voor de inrichting van de openbare ruimte?

4. Vervoersvormen
Hoe breder het aanbod vervoersvormen, hoe beter MaaS werkt. Wat zijn de plannen van aanbieders van OV, deelsystemen en (lease)auto’s? Wat is de visie van de (regionale) overheid hier op? En wat zijn de gevolgen voor concessies?

Vraag congresbrochure aan Registreren